Duurzaam ondernemen

Oog voor MVO

Duurzaamheid is (gelukkig) steeds meer een 'way of life' in plaats van incidenteel gedrag. Ook bij de organisatie van een evenement zijn er vele aspecten waar duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen van belang zijn.

DeFabrique ondersteunt, support en initieert initiatieven om duurzaamheid binnen de evenementenbranche op de agenda te zetten. Alles kan altijd beter, slimmer en groener, maar als organisatie hebben wij een flinke stap gezet door certificering met het Green Key keurmerk en het aanpakken van No Show. 

Herbestemmen oude fabriek

De meest duurzame beslissing die DeFabrique ooit heeft gemaakt is de oude mengvoederfabriek een herbestemming geven als evenementenlocatie. De hoeveelheid energie en vervuiling die hiermee is voorkomen is met geen mogelijkheid te compenseren. Daarmee is DeFabrique met recht duurzaam te noemen.

Van schoonmaak tot vruchtensap

Van het gebruik van groene stroom tot afvalscheiding, DeFabrique voldoet aan alle eisen voor het keurmerk. Daarnaast zijn de biologische producten in het cateringassortiment uitgebreid. DeFabrique is bovendien testlocatie voor biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen.

Partner in duurzame evenementen

Het Green Key Keurmerk maakt van DeFabrique Evenementenlocatie ook dé partner voor al uw evenementen met een duurzaam thema.Ook helpen wij u graag om ook uw evenement in alle facetten een duurzaam karakter mee te geven. 

Terugdringen van No Show

DeFabrique zet zich actief in om 'No Show' in de Evenementenbranche terug te dringen. Jezelf aanmelden voor een evenement en vervolgens niet aanwezig zijn is de grootste vervuiler in de branche. Na de Green Key certificering is dit voor DeFabrique het volgende speerpunt op onze duurzame agenda.

Meer weten over duurzaamheid?

Heeft u een vraag over het organiseren van een evenement met een duurzaam karakter? Neem contact met ons op of stel uw vraag hier 

Green Key

De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving.

Om voor de Green Key in aanmerking te komen moeten ondernemers veel maatregelen nemen met betrekking tot milieuzorg en MVO. Green Key Nederland kent drie niveau’s: Brons, Zilver en Goud. DeFabrique heeft in 2010 de Gouden Green Key behaald. 


No Show - niet afmelden voor een evenement

No Show lijkt een probleem waarbij de eventbranche zich in de loop der jaren makkelijk bij heeft neergelegd. Bureaus en locaties houden standaard rekening met een no show van 10 procent. Ook bij zakelijke evenementen. Ondanks die pijnlijke praktische conclusie wordt er nog altijd veel catering weggegooid, zitten bussen niet altijd vol en belichten en stoken locaties ruimtes warm, terwijl deze niet gevuld zijn. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

DeFabrique zet zich in actief in om 'No Show' in de Evenementenbranche terug te dringen. Na de “Green Key” certificering is dit voor DeFabrique het volgende speerpunt op onze duurzame agenda. Lees verder


MVO Nederland

De Fabrique doet sinds dag 1 aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.De meest duurzame beslissing die De Fabrique ooit heeft gemaakt is de oude mengvoederfabriek een herbestemming geven als evenementenlocatie. De hoeveelheid energie en vervuiling die hiermee voorkomen is, is met geen mogelijkheid te compenseren. Tevens wordt er bij de inrichting en aanpassing van de verschillende huidige en nieuwe ruimtes gebruik gemaakt van sloopmaterialen. Oude materialen worden voor nieuwe doeleinden gebruikt. Daarmee is De Fabrique met recht duurzaam te noemen.